Мениджърът на Фулъм Мартин Йол разкри, че причината да даде почивка на Димитър Бербатов в мача срещу Блекпул за Купата на Англия късно снощи е натрупана умора.

Лондончаните победиха изключително трудно на стадион Блуумфийлд Роуд в преиграването на двубоя от третия кръг на турнира, като спечелиха след продължения, а в редовното време успяха да изравнят чак в 94-ата минута, след като губеха в резултата.

Фулъм, за който Бербатов не бе в групата, се класира за 1/16-финалите за ФА Къп, където ще има за съперник победителя от мача Уест Хем - Манчестър Юнайтед.

Така може да се стигне до дългоочаквания сблъсък между Бербо и бившия му тим Ман Юнайтед, като тази среща ще се играе на 26 януари от 19:30 часа и ще бъде на Олд Трафорд или Ъптън Парк, в зависимост от това дали напред ще продължат червените дяволи или чуковете.

„Бербатов се чувстваше уморен - той изигра много мачове, а Руис отново имаше малък проблем с ахилеса“, каза Мартин Йол след победата над Блекпул.

„Така че трябваше да ги оставя да почиват и да пусна в игра Младен Петрич и Уго Родайега“, обясни холандският наставник на Димитър Бербатов и компания.