Ден преди старта на Висшата лига мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви, че има може би най-доброто нападение в Англия, в което основна единица е и Димитър Бербатов, който е изключителен стрелец. Според наставника основната причина за напускането на египтянина Хосан Мидо е наличието на българина в състава му.

„Бент е един от най-добрите в Англия за развинтване на защитниците. Бербатов е един от най-добрите стрелци”, разясни Мартин Йол.

„Роби Кийн е един от най-завършените играчи. Джърмейн Дефоу е един от най-добрите завършвачи в Англия, а ние притежаваме всички тях”, възхищава се специалистът.

„В предишните години имах идея и гледах Анди Джонсън и Анри Камара, а те ни причиняваха проблеми, но аз мислех, че можем да имаме всички тях и сега имаме всички, но в много по-различен вариант от първоначалния.”

„През тази година подписахме с повече нови играчи, но да бъда честен, не мисля че стартовият състав ще бъде много променен.”

Мартин Йол заяви още, че Димитър Бербатов е основната причина Хосам Мидо да не играе редовно през изминалия сезон и да желае да напусне Уайт Харт Лейн.

„Причината е проста – Бербатов е тук. Бербатов е един от най-големите таланти в лигата. Мидо иска да играе през цялото време, а той е от тези играчи, на които им трябва ритъм, така че мога да го разбера.”

Утре шпорите започват новия сезон в Премиършип с гостуване на новака Съндърланд на Стейдиъм Ъв Лайт.