Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол настоява, че Димитър Бербатов не е за продан, въпреки информациите за интерес от Манчестър Юнайтед и Челси.

  

„Не се страхувам от някой или от някакви обстоятелства” – каза Йол – „Президентът не би разрешил продажбата му, дори аз да го направя. Ние задържаме най-добрите си играчи в 99% от случаите през последните пет или шест години. Не виждам някаква причина, заради която бихме го сторили. Ние направихме голяма печалба през последните шест месеца и не трябва да продаваме играчи.”

 

На въпрос за хвалбите отправени към българина от мениджъри на други отбори Йол отговори, че се опитва да не обсъжда поведението на Бербатов с колегите си.

 

 „Не искам да приказвам за това с тях, защото те може би ще се съгласят. Аз им казвам, че той е мързелив” – добави почти на шега мениджърът.

 

Холандецът вярва, че Бербатов може да се превърне в клубна легенда, ако той остане в клуба. Той е сравняван от феновете на Уайт Харт Лейн с Юрген Клинсман и предшествениците му на върха на атаката Гари Линекер и Клайв Алън.

 

„Клайв Алън отбеляза 49 гола в един сезон. Имаме още много за доказваме с отбора и с Димитър, той може да вкара 30 или 35 гола във всички турнири” – каза наставникът.

 

Мениджърът на „шпорите” е впечатлен от приспособяването на Бербатов след трудното начало.

 

„През първите два месеца той ми каза, че тук е различно, тогава му отговорих „добре дошъл във Висшата лига” – заяви Йол – „Той положи много усилия в тренировките и във фитнеса.”

 

„Никога не можеш да кажеш, че си 100% убеден, когато взимаш играч от чужбина, първенството тук е трудно, но за неговия талант знаят всички в Германия, включително и Байерн Мюнхен.”