Българският футболист на Интер Баку Петър Златинов даде интервю за Гонг, в което направи сравнение между футбола в Азербайджан и този в България. Бившият футболист на Литекс също така съпостави Левски и ФК Баку, като според него ако „сините” подходят сериозно към сблъсъка, няма да имат проблеми.

„Радвам се , че сме в България на подготовка, нормално е на фона на тези тренировки да сме малко изморени, чувства се умората в нас, играем колкото ни позволяват силите. Радвам се, че имаме 2 победи и хикс с ЦСКА, и в трите мача играхме добре”, заяви Златинов.

„В Азербайджан повечето отбори наблягат на физическите единоборства и силовия футбол. В България има по-технични футболисти и се играе по-техничен футбол”.

„Като финанси са по-напред от нас и с тези темпове мисля, че ще постигнат добри успехи, ако продължават в същия дух на развитие”.

„Играл съм срещу Баку, но от миналата година имат само 3-4 футболисти титуляри. Мисля, че ако Левски подходи по-сериозно, ще ги преодолеят без проблем”, призна футболистът, който коментира и публиката на съперника на „сините”.

„Има 35 хиляди, защото входът е свободен. Нямат изразена агитка, повечето са любителски запалянковци. Подкрепят ги ако мачът тръгне добре, ако не - няма да има такава подкрепа. Левски има достатъчно голяма публика, свикнали са, така че няма, какво да ги плаши”.

„Аз се чувствам добре, всички ме приемат добре, радвам се за което, нямам никакви притеснения и никакви забележки”, допълни Златинов. Той изрази съжалението си, че брат му Владислав не бе одобрен от Интер и двамата няма да имат възможността да заиграят заедно: „Съжалявам, но още нищо не е приключило, може да се срещнем отново”.