Българският вратар Николай Михайлов заяви в интервю за Гонг, че се надява Твенте да подобри постижението си от миналия сезон в Лига Европа. Тогава „кончетата“ стигнаха до четвъртфинал, където отпаднаха от Виляреал. В четвъртък Твенте играе реванш срещу Стяуа, а първата среща приключи с успех за холандците в Букурещ - 1:0.

„Ние в Твенте винаги се борим да стигнем възможно най-напред във всички турнири. Направихме добър мач, а и добър резултат в Букурещ. Надявам се сега да бъде още по-силни и концентрирани. Ние гледаме мач за мач, но се надявам да подобрим постижението си от миналата година. Надявам се да направим добра година, както е във всяка откакто съм тук. Може би е по-лесно да спечелим първенството, защото се вижда какви отбори има в Лига Европа, макар че и това ще е тежка задача. Шампионатът тази година е доста оспорван, както всички виждат“, отбеляза Михайлов пред Гонг.

Той добави, че не му е фикс идея да отиде в Милан, но не скри, че мечтите му са големи. „Осъзнах, че съм много щастлив още като спечелих наградата за Футболист на годината. Още тогава благодарих на феновете и журналистите. Надявам се още пъти да печеля, това е голямо признание. Това беше един много хубав момент. Старая се всеки ден, всяка тренировка и мач да се развивам“, продължи Николай.

Юношата на Левски не отрече, че е възможно и да остане в Твенте след края на сезона, въпреки че е по-вероятно да направи крачка напред в своята кариера.

„Няма да се смутя, ако не направя трансфер през лятото. С Лъчо Танев ще преценяваме, когато дойде времето. От пет години съм в Твенте, вече два сезона съм в титулярите, чувствам този отбор като част от моето семейство“, сподели талантливият вратар, кой успя да спечели всичко в Холандия с клуба си.