„Все още изоставам малко в подготовката от съотборниците си, но работя здраво”, сподели българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов преди утрешната среща с Лацио.

Божинов, който игра доста време в Серия А, бе потърсен за коментар от спортното радио „Мана Мана”. „Чакам мача с Лацио. Радвам се да видя приятели от миналото. Джибрил Сисе и Мирослав Клозе са големи шампиони и трябва да внимаваме с тях, но треньорът ни го знае. Нашият тим също е силен. Обединени сме, футболът е колективен спорт”, започна острието.

Той посочи и кои точно свои приятели ще срещне на терена в четвъртък. „Кристиан Броки бе много важен за израстването ми във Фиорентина и ме взе под крилото си. С Кристиан Ледесма пък сме имали много хубави моменти в Лече. И двамата са големи играчи. Съжалявам, че Сарате напусна, той е шампион, но такива неща се случват”, продължи Божинов, който скоро ще вдига сватба с приятелката си Николета Лозанова. Той обясни и избора си да напусне Парма и да отиде в Португалия. „Беше странен избор, играех в голямо първенство. Треньорът на Спортинг ме убеди. Тук има желание за победа, проектът е много важен. Офертата задоволяваше всички. Лисабон е красив град, като един малък Рим. Феновете са фантастични”, каза още българският национал. Той призна, че здравословните му проблеми от края на сезона не са отшумели напълно и е обясним статутът му на резерва, макар да бе върнат в националния тим на България от новия селекционер Михаил Мадански. „Изоставам малко с подготовката от съотборниците си, но работя здраво. Желанието ми е да спечеля всичко със Спортинг. Треньорът работи много добре, въпреки 19-те нови играчи. Пожелавам му велика кариера”, завърши Божинов.