В интервю за сръбското радио В 92 нападателят на Партизан Валери Божинов съжали, че в момента първенството на Сърбия е прекъснато чак до февруари и пожела по-дълга лятна пауза, за сметка на зимната.

„Не ми е приятно, че сега, когато в първенства като английското, испанското и италианското се играе без прекъсване, ние сме в почивка. Би трябвало да имаме повече почивка през лятото, а то тогава трябва да започнем отрано да се готвим за участие в евротурнирите. Имаш 10-15 дни да си починеш и започваш подготовка. Сега пък имаме два месеца за почивка и за подготовка. За жалост, терените и времето тук не позволяват да се играе през зимата.“

Божинов засегна и темата за празните стадиони в мачовете от сръбското първенство, която е особено актуална и за България.

„Тук на Балканите феновете искат да играем в Шампионска лига или Лига Европа. Тогава идват. За съжаление нито ние, нито от Звезда успяха. Ще се борим за това следващия сезон. Трябва да върнем хората на трибуните. Много голяма е разликата, когато играем в Европа и в мачовете от сръбското първенство. Хората искат европейски мачове, но нямат същото желание да посещават срещите от шампионата. Ако питате мен, щом си фен, трябва да идваш на стадиона, независимо от мача. Без значение кой е съперникът. Не може да обичаш Партизан, само когато играе в Европа. Партизан се обича винаги – и срещу Сурдулица, и срещу Звезда“, сподели българинът.

Договорът на Божинов с Партизан изтича през лятото, затова често в италианската преса се спекулира със завръщането на футболиста на Апенините, дори като шеф на някой клуб.

„Не, не. Италианците пишат какво ли не. Италия за мен е като втора родина, но аз се чувствам много добре в Белград и в Партизан. Ако ръководството на Партизан желае да продължи договора си с мен, няма да има никакъв проблем. Видно е, че и двете страни желаем това“, заяви Божинов.