Двата милански гранда Интер и Милан са изпратили свои представители, за да преговарят за Димитър Бербатов, твърди италианското издание „Тутоспорт”. „Росонерите” и „нерадзурите” насочиха интереса си към българската звезда на Тотнъм веднага щом стана ясно, че той иска да напусне лондонския клуб за отбор с по-големи амбиции.

„Тутоспорт” цитира думите на агента на Бербо Емил Данчев, който обяви, че националът може да бъде продаден през януари. „Времето си тече и той иска да играе в клуб, който да отговаря на амбициите му. Бих желал да подчертая, че не става дума за пари, а за чисто спортна амбиция.”

Милан и Интер реагираха мигновено на тези думи, като според италианските медии, са изпратили свои хора да говорят с италианския представител на Бербатов – Роберто Де Фанти.

И двата милански състава търсят подсилване в атака, но огромната трансферна цена, поставена от Тотнъм за Димитър Бербатов – 35 милиона паунда, може да ги откаже от зимен трансфер. Ако българинът остане в Лондон до лятото обаче, се очаква да има интерес и тогава Милан, или Интер да подновят офертата си.