Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не крие, че иска да има в състава си българския нападател Димитър Бербатов, но днес за първи път се изказа директно с похвали за голмайстора на Тотнъм.

Утре „червените дяволи” приемат именно тима, воден от Митко в среща от четвъртия кръг за Купата на Англия. И Фъргюсън е наясно, че Бербатов и партньорът му Роби Кийн са един от най-опасните дуети на Острова. Тотнъм има 73 гола на сметката си до момента, което е с 12 повече от традиционно резултатния Юнайтед.

В типичния си пестелив стил, Фъргюсън заяви пред Independent за Бербо: „Той е добър играч. Наистина е много силен, повече, отколкото хората съзнават всъщност. Той има страхотен баланс и е много трудно да му отнемеш топката.”

„За мен Бербатов, без съмнение, е фантастичен, откакто пристигна от Байер Леверкузен,” каза още Фърги, запознат с кариерата на българина.

„Очевидно новият мениджър на Тотнъм вече се разбира добре с отбора и играчите разбират изискванията му,” коментира босът на Ман Юнайтед победата на „шпорите” с 5:1 над Арсенал във вторник.

Въпреки това сър Алекс е повече от оптимист за утрешната среща с Тотнъм. Манчестър Юн няма загуба у дома от този противник вече девет години, а на домашен терен се очаква да се завърне лидера на „червените дяволи” Пол Скоулс.