Българският защитник Илиян Стоянов ще играе на финала в турнира за Купата на Лигата на Япония, след като днес тимът му елиминира Шимицу Ес-Пулс.

В първата среща в края на септември Хирошима се наложи с 2:1, а днес завърши наравно 1:1, въпреки че през по-голямата част от мача имаше преднина в резултата.

На финала Хирошима ще се изправи срещу отбора на Джубило Ивата, който днес се наложи с 3:1 като гост над Кавазаки и продължава напред с общ резултат 3:2.

Сатору Ямагиши откри резултата за Хирошима в 64-ата минута, а две преди края на мача звездата на японския футбол Шинджи Оно изравни за крайното 1:1. Илиян Стоянов не започна като титуляр, но се появи през второто полувреме.

Този финал ще бъде трети за 33-годишния български бранител, известен като Коловати. С бившия си отбор Ичихара ДЖЕФ Юнайтед той е печелил същата купа през 2005 и през 2006-а година.

Бившият футболист на Левски играе в Япония от пет години, в които има 133 мача и 10 гола. Доскоро той бе част от националния отбор на България, но не бе повикан от новия селекционер Лотар Матеус за мачовете с Уелс и Саудитска Арабия.