Българският защитник на Джеф Юнайтед Илиян Стоянов се забърка в невероятен скандал в Япония, след като постави ултиматум на ръководството на клуба – „или треньорът напуска, или аз”! Наставник на Джеф Юнайтед е Амар Осим, син на селекционера на Япония и известен специалист Ивица Осим. Синът наследи баща си на поста в тима от Чиба през миналия юли.

Стоянов обвини треньора си в некомпетентност, след като той не успя да се справи с програмата и отборът изпадна надолу в класирането. „Ако Ивица беше тук, щяхме да спечелим титлата,” заяви Стоянов, цитиран от местния вестник „Никан Спортс Дейли”. „Обичам Джеф Юнайтед, но ако Амар остане, аз ще си тръгна, и то не следващия сезон, а следващия месец. Ако Амар напусне, аз ще остана.”

Под ръководството на 39-годишния Амар Осим Джеф Юнайтед заема едва 17-то място в първенството, в което участват 18 отбора.

След поредното поражение – с 0:2 от университетски тим – Илиян Стоянов обвини открито Осим в липса на тактически познания.

„Амар не разбира футбола. Той изобщо не мисли за тактиката,” каза още 30-годишният бивш национал. „Той дори не е бил професионален футболист, нали?! Ако продължава така, ще изпаднем във втора дивизия.”