Българският национал Илиян Мицански призна пред Гонг, че има желание да напусне Кайзерслаутерн и да заиграе в друг клуб във Втора Бундеслига. Мицански е на лагер със своя клуб в Турция, като е съсед на българския шампион Лудогорец.

„Имам желание да сменя отбора, но дали ще стане факт ще се разбере в близките дни. Нямам желание да съм резерва и да играя по 15-20 минути или по 4-5 мача титуляр в един полусезон. За мен конкуренцията в Кайзерслаутерн не е кой знае какво. Нормални играчи на нивото на Втора Бундеслига. Имах възможността да поиграя и да разбера за какво става въпрос. Моето желание е да продължа пак във Втора Бундеслига. Нямам желание да напускам Германия. Надявам се да продължа да играя тук. Всеки има своите предпочитания. Искам да се докажа тук и се надявам втори път да покажа добри изяви. Явно в Кайзерслаутрен нещата не стават. Не е отборът, в който ми върви и отборът, който е за мен. Така се получиха нещата два пъти поред. От една страна бях малко излъган, от друга страна някоя контузия, и мисля, че имам още време да потърся друг отбор“, каза Мицански.

Илиян Мицански: Искам да напусна Кайзерслаутерн, но ми правят спънки

източник: снимки: Gong.bg, Веско Вълчев

Нападателят заяви, че е разговарял многократно с треньора си в тима. „За съжаление ситуацията е такава, че в момента треньорът пак ми прави малко спънки. Говоря с него доста отворено. Лятото имах оферта от Кьолн, но Кайзерслаутерн не пожела да ме пусне 2-3 дни преди края на трансферния период. Сега остават 10 дни и той няма желание да ме пусне в друг отбор. 2-3 пъти говорим тук на лагера в Турция и се надявам да си смени мнението и да реши най-накрая, че няма да съм му нужен и да каже на президента да съм му нужен. Нямам сили и търпение да съм тук. Опитвам се да му обясня, че на сила хубост не става. Казах му, че имат 25-26 играчи и няма да е проблем да напусна. Имам договор за още година и половина“, допълни футболистът.

Мицански коментира и ситуацията в национални отбор. „За националния отбор треньорът решава кой да играе. На мен не ми е било приятно нито в Кайзерслаутерн, нито в националния отбор, нито никъде другаде да съм резерва. Има много мачове пред нас и както аз, така и други играчи ще покажат какво могат и ще получат своите шансове. За мен лично тепърва предстоят добри мачове в националния отбор. С Любо Пенев коментирахме лятото за офертата от Кьолн и още 2-3 отбора. Тогава коментирахме доста. Неговото желание е да играя редовно. В момента не сме коментирали, но мисля, че мнението ще е същото. Докъде ще стигне националният отбор зависи от футболистите. Защо не да продължим годината с добри игри, каквито бяха през последните 5-6 мача. Всичко зависи от футболистите и треньорите. С желание се постига всичко“, каза футболистът.