Спортният директор на полски Лех (Познан) Анджей Давидзюк се е срещнал с българския нападател Илиян Мицански в неделя, съобщава местната преса.Двамата са обсъдили възможността Мицански да се завърне в полския клуб, за който игра през сезон 2006/2007.

Българският таран е собственост на германския първодивизионен Кайзерслаутерн, но не е играл нито една минута през есента. Той не влиза в сметките на старши треньора Марко Курц и остана извън групата за лагера на тима от Бундеслигата в Испания.

'Проблемът за евентуален трансфер на Мицански при нас не е финансов, както си мислят много хора. Нещата са чисто спортни и са свързани с това, дали в титулярния състав ще има място за него. Той е много интересен играч, в което сме убедени. Познаваме го от престоя му в Лех, както и от страхотните му изяви в Заглембе Любин", заяви президентът на клуба Карол Климчак.

"По всичко изглежда, че през зимата няма да правим трансфери, като изключение може да се направи само за Мицански и за Томаш Бандровски", допълни той.

Интерес към Мицански имат още два полски клуба Шльонск и Заглембе.