Екснационалът на България Игор Томашич пристигна рано тази сутрин на проби в кипърския гранд Анортозис. Заедно с него треньорът Станимир Стоилов ще прецени качествата и на сръбския нападател Неманя Вучевич. Двамата са кацнали на летището в Ларнака в 0:40 ч. днес и, според кипърските медии, до 48 часа ще стане ясно дали ще подпишат договор с тима от Фамагуста. Водещите спортни издания в страната твърдят, че ако Мъри ги хареса и преминат успешно медицинските тестове, контрактите на новите попълнения ще бъдат за 1+1 години. Колегите пишат, че независимо, че Томашич през декември ще навърши 35 години, Стоилов е убеден в качествата му и той има всички шансове да се превърне във водеща фигура в отбора.

Двамата сънародници последно бяха и съотборници в гръцкия Кавала. Преди това Вучевич е играл три години в Мюнхен 1860, две – в Кьолн, и един сезон в израелският Апоел Тел Авив.

Междувременно се разбра, че в сряда или най-късно в четвъртък ще стане ясно дали Станислав Ангелов ще вземе участие в четвъртата плейофна среща на Анортозис срещу шампиона АПОЕЛ. Припомням, че Пелето страда от разтежение, заради което пропусна последните два мача на отбора си – домакинството срещу АПОЕЛ и първия полуфинал за Купата срещу Аполон Лимасол. Според източници на ГОНГ Стоилов е готов да остави извън групата за следващия мач Ангелов, за да го запази за реванша за Купата на Кипър, който ще се играе на 4 май на стадион „Андонис Пападополус.” Първият двубой между двата отбора завърши 1:1, като съдията отмени чист гол на Анортозис и даде несъществуваща дузпа за Аполон след изтичане на добавеното време на мача.

Една от целите пред Анортозис е спечелване на Купата, тъй като носителят на отличието започва участието си в Лига Европа от третия квалификационен кръг, а класиралите се на второ и трето място в шампионата – от втория. Ако отборът на Мъри се класира за финала по всяка вероятност ще спори за трофея срещу Омония, който е фаворит срещу полуфиналният си съперник Етникос Ахна.

Носителят на Купата на Кипър ще стане ясен на 18 май.