Турският клуб Касъмпаша се възползва от опцията, която присъства в договора със Страхил Попов, и удължи оставането му с още една година.

26-годишният Попов, който пристигна при "синьо-белите" от Истанбул през зимата на 2016-а година от Литекс (Ловеч), подписа тогава контракт за 1,5 години с опция за удължаване за още една година, като опцията е в полза на клуба. Сега в Касъмпаша, доволни от играта на Страхил, се възползват от опцията, пишат медиите край Босфора.

"Много съм щастлив в Касъмпаша. Изключително съм доволен, че ще продължа да играя за този клуб", коментира Попов и добави:

"Първата част от договора ми изтичаше в края на този сезон. И по-рано казах, че искам да остана и ръководството реши да използва тази опция в договора, за да продължим заедно напред".

Коментирайки ситуацията около отбора, той изрази задоволството си от победата с 3:1 над Галатасарай и добрата игра, демонстрирана от всички.

"Имаме още малко мачове до края на първенството и се надявам, че ще съберем максимален брой точки. Но основната ни цел е да елиминираме Коняспор и да се класираме за финала за Купата на Турция. А там вече ще видим какво ще се случи", каза Страхил Попов.

Първата среща в Истанбул завърши с победа 3:2 за отбора на Попов и другия българин там Васил Божиков. Реваншът в Коня е на 16-и май. В другата полуфинална среща Истанбул ББ и Фенербахче ще играят реванш на 17-и този месец след 2:2 в първата среща. /БТА