Халфът на Хановер Чавдар Янков не успя да скрие задоволството си от получената повиквателна за мачовете на националния отбор срещу Ейре и Кипър. Чак лекува дълго време контузия и е изиграл само няколко срещи за втория отбор на немския тим. Въпреки това Станимир Стоилов му гласува доверие и го извика за важните квалификации.

„Тайно винаги съм се надявал на повиквателна. Дълго време бях контузен и съм играл малко през новата година. Имам срещи само за втория отбор. Разбира се, че ме радва повиквателната. Това означава, че треньорът Станимир Стоилов ми има голямо доверие и добро отношения към мен. Просто мога да кажа, че се радвам”, отсече по телефона за Гонг полузащитникът.

„Вече се чувствам доста по-добре физически. Нямам никакви болки, надявам се, че следващия мач, който е срещу Хофенхайм отново да съм с отбора”, продължи Чавдар Янков.

„Не мога да скрия, че разликата между Бундеслигата и нивото във втория отбор е доста голяма. Знам, че мачът е най-добрата тренировка. Срещите за втория отбор бяха полезни за кондицията ми и физическата подготовка”, заяви юношата на Славия.

„Предполагам, че и в клуба са доволни за повиквателната ми. Днес имаме почивен ден и не знам как са реагирали. Предполагам, че телеграмата е получена на стадиона днес”, сподели Янков.

„Чух се със Станимир Стоилов, когато бях контузен. Той разчита на мен. Това ме радва. С каквото мога, ще помогна. Треньорът ще преценява, колко ще играя и дали ще играя. Радвам се на доверието, което има спрямо мен. Ще се постарая да се отблагодаря”, зарече се Чак от Хановер.

„Много се радвам за Валери Божинов. Говорихме по телефона. Радвам се, че лека полека започва да се връща в игра. На тези години преживя две тежки контузии. Това са годините, в които трябва да играеш. Знам какво му е било на Валери, защото и аз дълго време бях контузен. Радвам се, че е повикан и очаквам да се видим другата седмица в София”, завърши Чавдар Янков интервюто си за Гонг.