Хановер 96 на Чавдар Янков постигна трудна победа с 3:2 като домакин на Бохум в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата.

Българският халф започна за първи път от началото на сезона като титуляр, тъй като в първите три кръга бе оставян от старши треньора Дитер Хекинг на резервната скамейка. 23-годишният национал напусна терена в 71-та минута, като отстъпи мястото си на Шулц.

Двубоят на „AWD Арена” започна с явното превъзходство на домакините. Резултатът бе открит в тяхна полза още в 12-та минута. Тогава Ханке прати топката в мрежата със силен шут от 18 метра. В 20-та минута Янков застраши вратата на Ластувка. Бившият полузащитник на Славия стреля от 20 метра централно срещу стража на Бохум, ударът му излезе в аут. В 37-та минута Розентал удвои за Хановер и вдъхна надежди на своите съотборници за втори успех от началото на първенството.

Преднината на „червените” обаче бе намалена минута преди почивката, когато Бехман се разписа.

Футболистите на Бохум започнаха по-активно втората част и дори успяха да изравнят в 66-та минута. Тогава в грешник за Хановер се превърна именно българският играч, който събори Шестак в наказателно поле и реферът отсъди дузпа. Малтриц превърна единайсетметровия наказателен удар в гол. Минута след това Янков си изкара жълт картон. Нервите на Хекинг не издържаха и той смени българския футболист, като на негово място пусна защитника Кристиан Шулц. Веднага, след като Янков напусна игрището, Хановер си върна преднината с попадение на Хашемиан.

След успеха си „червените” се изкачиха на 11-то място в класирането с 6 точки в актива си, а Бохум остава втори със 7.

 

Всички резултати от четвъртия кръг на Бундеслигата:

Дуисбург - Арминия - 3:0

Енерги - Нюрнберг - 1:1

Хановер - Бохум - 3:2

Ханза - Борусия Дортмунд - 0:1

Херта - Волфсбург - 2:1

Вердер - Айнтрахт - 2:1

Утре:

Хамбургер - Байерн

Карлсруе - Щутгарт

Вчера:

Шалке 04 - Байер Леверкузен - 1:1