Чавдар Янков записа едва 41 минути игра за своя Хановер при загубата на тима като гост с 1:2 от Волфсбург. Българинът излезе като титуляр, но още преди почивката наставникът реши да го замени, без да има видима причина - халфът да е получил контузия, която да наложи неговото излизане.

С осмото си поражение от началото на сезона Хановер усложни ситуацията си в немската Бундеслига, като заема 13-о място с едва 16 точки в актива си.

В двубоя от 16-я кръг Волфсбург първи стигна до гол чрез Дзакардо в 32-та минута, но не и без намесата преди това на Мисимович. През второто полувреме гостите стигнаха до изравнително попадение в 59-та минута чрез Юри Стайнер, но съдбата се намеси четири минути по-късно като поднесе неприятен сюрприз на голмайстора, който си вкара автогол за крайното 2:1. При този резултат бе даден и последният съдийски сигнал, а положението на Хановер стана още по-тежко след изгонването на техен играч в 81-та минута. Възпитаниците на Феликс Магат изпуснаха и дузпа в 82-та минута, отсъдена за нарушение на вратаря Фромловиц, който бе
отстранен от терена.

В другия мач от 16-ия кръг на Бундеслигата Хамбургер надига като гост Кьолн с 2:1. И двете попадения за победителите дойдоха още преди почивката, като техен автор бе Младен Петрич (15' и 31').

Бившият футболист на Литекс Миливое Новакович пък върна едно попадение на по-именития тим, но то дойде едва в 83-та минута на мача, след което домакините не успяха да стигнат поне до точката.

Хамбургерите набраха 30 точки, колкото има и четвъртият Херта Берлин. Лидери са Хофенхайм и Байерн Мюнхен с по 34 точки, а Байер Леверкузен е трети с 31.