Българските национали Чавдар Янков и Димитър Рангелов претърпяха тежки поражения в 1/18-финалите за турнира за Купата на Германия.

Янков игра цял мач за своя Дуисбург при срамната загуба като гост с 0:5 от Аусбург, а нападателят Димитър Рангелов се появи като смяна за Борусия Дортмунд при поражението от Оснабрюк с 3:2.

Аусбург поведе в резултата в последната минута на първото полувреме, когато съотборникът на Янков Ларсен си отбеляза нелеп автогол. Веднага след подновяването на играта през второто полувреме домакините с възползваха отлично от грешка в отбраната на Дуисбург и реализираха втори гол в мрежата на своя противник.

Само няколко минути по-късно всичко в срещата бе предрешено, когато бразилецът Да Силва от състава на Дуисбург получи директен червен картон и остави своя тим с човек по-малко на терена.

Това неминуемо повлия върху играта на гостите и в 55-ата минута резултатът набъбна. Мьорле вкара трети гол, а до края на срещата имената си сред голмайсторите записаха още Торгеле и Ндйенг.

В другия двубой от тази вечер с българско участие, Борусия Дортмунд също претърпя загуба. Българският нападател Димитър Рангелов започна мача като резерва и се появи в игра 15 минути преди края при резултат 3:1 в полза на Оснабрюк.

Домакините предрешиха до голяма степен срещата още през първото полувреме, когато успя да вкара два безответни гола в мрежата на Борусия. Само в рамките на пет минути – от 37 до 42-ата – Барлета осигури комфортната преднина за своя тим преди почивката.

През второто полувреме гостите от Дортмунд се опитаха да отговорят чрез Сахин, който намали за 1:2. Шигер обаче отново увеличи преднината на Оснабрюк на два гола в 69-ата минута, а силите на гостите стигнаха само до още едно попадение дело на Бариос в шестминутното продължение на срещата.