Българският нападател Димитър Бербатов влиза в мултимилионните трансферни планове на руския клуб Анжи Махачкала, съобщава Daily Star. Богаташите в руската лига не крият намеренията си да изградят отбор със световни звезди, привличайки камерунския нападател Самуел Ето’о от Интер и превръщайки го в най-скъпоплатеният футболист в света.

Според информацията, от Анжи са готови да платят 30 милиона евро за Бербатов, за да формират атомно нападение заедно със Самуел Ето'о.

Руският милиардер Сулейман Керимов, който е собственик на Анжи е готов да развърже кесията и да вземе Бербатов до края на летния трансферен прозорец.

Целта на Анжи е да влезе в топ три в крайното класиране на руското първенство, за да може отборът да участва в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон. В момента Анжи се намира на четири точки от третия – Динамо Москва, а до края на сезона остават осем кръга.

Договорът на Димитър Бербатов с Юнайтед изтича през лятото на 2012 година. До момента няма никаква индикация, че контрактът на бившия български национал ще бъде подновен. През лятото на 2008 година Бербатов премина от Тотнъм в Манчестър Юнайтед за повече от 30 милиона паунда.