Полузащитникът на Локомотив София Калоян Караджинов остави много добро впечатление в китайския Далиен Шиде, където е на проби. Халфът провежда триразови тренировки с тима всеки ден и е оценяван от треньорското ръководство.

Въпреки че Кайо все още не е подписал официално договор с Далиен, китайският клуб днес го представи в сайта на отбора. Двама фоторепортери и един телевизионен оператор заснеха българина, но отсъствието на преводача осуети планираното интервю.

Официалната уеб-страница на Далиен публикува статистически данни за полузащитника, като се набляга на участието му в националния отбор и евротурнирите.

След проведените занимания с китайците, Караджинов получи и оценките на старши треньора Радко Достанич и лидера на тима Лиу Джончанг. И двамата си изказаха ласкаво за футболните му качества.

„Според мен този играч е наистина класен, има добри технически умения, и солидни футболни познания. Той може да бъде използван на различни позиции, и има афинитет към атаката. Това е напълно достатъчно, предвид отличното му кондиционно състояние,” заяви Достанич.

Бъдещите съотборници на Караджинов също бяха впечатлени от качествата му, като лидерът на тима Лиу Джончанг специално похвали българина.

Коментарът от официалната страница на Далиен също не оставя съмнение, че в Китай вече са харесали Кайо. „Трансферът на Караджинов ще бъде едно наистина добро начало за новия трансферен прозорец, в който очакваме чуждестранни попълнения,” завършва материалът, посветен на Калоян Караджинов.