Новото попълнение на Металург Донецк Венцислав Христов заяви, че трябва да се доказва във всяка една тренировка и във всеки един мач.

На първата си пресконференция при официалното представяне на новите попълнения на украинския отбор Христов разкри, че неговата баба е от Полтова, майка му е украинка, а баща му е българин.

„Не знам дали Велизар Димитров е помогнал за моя трансфер. Може и да е помогнал“, коментира Христов, който ще играе с номер 18 в новия си отбор. Преди това този номер принадлежеше на Велизар Димитров.

„В България Велизар Димитров е добре известен. Той е един от най-добрите играчи в историята на ЦСКА“, добави българският национал.

„Играя на върха на атаката, но мога да действам и зад нападателя, ако това е необходимо. Националният селекционер Любослав Пенев работи на много високо ниво и се радвам, че неотдавна ме повика в състава. Да се надяваме, че ще играя за националния отбор постоянно. Мисля, че трансферът ми в Металург ще допринесе за това“, продължи бившият футболист на Берое.

„Още нямам много впечатления от Донецк, а колкото до отбора, мисля, че е доста силен. Всички момчета са позитивно настроени. Очарован съм и от треньора.“

„Наясно съм с конкуренцията, която имам в лицето на Жуниор Мораес. Конкуренцията е хубаво нещо, а кой ще играе определя треньорът. Необходимо е да се доказвам във всеки мач, всяка контрола и всяка тренировка“, каза още Венцислав Христов.