Бившият селекционер на България Христо Стоичков бе представен късно снощи като новия наставник на испанския Селта Виго. Легендарният футболист на Барселона трябва да направи чудо, за да спаси отбора от изпадане, но заяви, че е напълно готов за предизвикателството, което го очаква. Въпреки неочакваното си пристигане във Виго, българинът бе посрещнат от много журналисти и последван на базата на тима.

„Пристигам тук напълно подготвен и се надявам да успея да изведа отбора от кризата,” каза на кратък брифинг на базата на тима А Мадроа. „Ще изисквам от всички пълна себеотдаденост и ежедневна работа до края на сезона”. От първенството остават още девет кръга.

„Всичко може да се оправи. Няма да се отказваме, защото Селта е само на две точки от спасението. Трябва да разсъждаваме трезво и да играем мач за мач.”

Новият наставник на Селта изрази задоволство от завръщането си в Испания: „За мен е истинско удоволствие да съм треньор на Селта, защото познавам добре испанския футбол.” Стоичков увери всички, че познава играчите на тима и е наясно с какво разполага.

Христо Стоичков ще проведе днес първа тренировка със Селта, след като разговаря и с президента Карлос Муриньо, който вчера отсъстваше от града. Официалното представяне на Стоичков ще се състои в 13 часа българско време.

Вижте как бе посрещнат Стоичков на летището!