Българският полузащитник на Гренобъл Христо Янев се завърна в игра за своя френски отбор след няколко седмици отсъствие заради контузия. Бившият футболист на ЦСКА се появи като резерва в 63-та минута на мястото на Сар и бе в основата на победата на Гренобъл с 2:1 над Дижон.

Домакините стигнаха до пълен обрат, след като още в 9-та минута бяха губещи в резултата, след попадение на Давид Абво. В последния си мач пред собствена публика обаче футболистите на Гренобъл се постараха максимално да променят развоя на срещата и да зарадват 6000 зрители на стадиона. Въпреки това първото чисто положение за домакините дойде едва в последната минута на първото полувреме. То бе оползотворено от Насим Акрур, който изравни резултата, не без помощта на гредата и на защитник на Дижон.

Гостите останаха с човек по-малко точно преди почивката, когато Жордан Лотие получи червен картон.

Натискът на Гренобъл се засили през второто полувреме, когато Джа Джедже имаше чиста възможност да изведе своя тим напред, но ударът му с глава мина покрай вратата. Уимбее пропусна най-изгодните положения за Дижон в 76-та и 84-та минута.

Усилията на Гренобъл бяха възнаградени едва в самия край на мача, когато след центриране на Христо Янев от корнер, Оливие Жури засече топката с глава и донесе победата на домакините.

Дижон завърши мача с девет души на терена, след като в 90-та минута и Абасе Ба видя червения цвят и пое преждевременно към съблекалните.

Гренобъл е на пето място в класирането в Лига 2 с 59 точки, но вече няма шанс да попадне в елита, тъй като кръг преди края изостава на девет точки от зоната на преминаващите в Лига 1.