Българската звезда Димитър Бербатов има повече от успешна, почти дведесетилетна кариера, но продължава да попада в ексцентрични класации. Холандското издание soccernews.nl изготви подреждане за "Топ 10 на ленивците" в големите европейски първенства и първото място е за българина. 

В тази класация обаче има и доста неочаквани имена, като Франческо Тоти, Лео Меси, Давид Силва и т.н. Обяснението за наличието на Меси в подреждането е, че с националния отбор на Аржентина твърде често е незабележим и явно не се раздава толкова, колкото за Барселона. Тоти пък е сложен заради честото самоволно напускане на тренировки. 

За българина пише следното: "Бербатов е футболист с две лица. В много случаи той вкарва красиви и важни голове, а най-често правеше това, докато беше в Манчестър Юнайтед. Но в същото време е играч, който често предизвиква раздразнение у футболисти и публика."

"Бербатов не е познат с добрата си футболна психика и може би това е една от основните причини все още да няма отбор броени седмици преди началото на сезона в големите първенства."

Иначе Топ 10 на ленивците според Soccernews изглежда така:

10. Франческо Тоти (Рома)

9. Лионел Меси (Барселона)

8. Давид Силва (Манчестър Сити)

7. Марио Балотели (Ливърпул)

6. Месут Йозил (Арсенал)

5. Мартин Шкъртел (Ливърпул)

4. Джон Оби Микел (Челси)

3. Хатем Бен Арфа (Ница)

2. Никлас Бендтнер (Волфсбург)

1. Димитър Бербатов (без отбор)