„Валери Божинов е възстановен и готов да въздейства трайно върху Манчестър Сити”. Така започва водещият спортен материал на английското издание Manchester Evening News за българския нападател, който се завърна в игра за първия тим на „гражданите”.

Божинов бе изненадващо включен в групата за мача срещу Уест Хем, се твърди още информацията, в която се припомня, че българинът се появи в игра в самия край на двубоя.

„Бях доволен да видя Бож (бел. авт. – Марк Хюз нарича така Божинов в интервюто си) отново. Важно беше пак да го видя в игра”, сподели мениджърът на Манчестър Сити.

„Той има много малко опит в Премиършип и се нуждае от поредния си мач, колкото се може по-скоро, защото това ще е от полза и за нас. Все още е само в началото, ще видим как ще продължи. Той е една от възможностите ни, но все пак не искаме да пресилваме нещата”, добави Марк Хюз.

Заради контузията, от която се възстанови наскоро, Валери Божинов едва ли ще може да изиграе пълни 90 минути срещу следващия съперник на „гражданите” – Астън Вила, но въпреки това наставникът даде да се разбере, че ще разчита на него за в бъдеще: „Каквото и да се случи, той ще е част от отбора отсега поне до края на сезона.”

Изданието припомня още, че през последните 18 месеца Валери Божинов не бе на линия, заради две последователни тежки контузии. Нападателят бе закупен от бившия наставник на Сити – Свен Йоран Ериксон за 6 милиона паунда от Фиорентина, но въпреки това изглежда играта му допада и на Марк Хюз.

Наставникът не пропусна да похвали българина и за упоритостта, която е проявил по време за възстановяването си: „Той е много естествен и е много весел човек. Бож се нуждае от цялата тази позитивна енергия, защото измина дълъг път и свърши доста работа.”