Валери Божинов ще се възстанови и от поредната си травма – това обеща мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз, който можеше само да гледа безпомощно как българинът бе изнесен от терена, минути преди началото на двубоя срещу Астън Вила.

Нечовешкият карък за Валери продължава. След като се възстановяваше близо година от контузия на коляното, Божинов скъса ахилес на загрявката на двубоя с Вила, в който трябваше да започне като титуляр.

„Това е голям удар за него”, заяви Хюз. „Той работи адски здраво, за да се върне на нивото, на което беше. Неговата личност и поведението му ще помогнат много и сега”.

„Той има характер на борбен човек, не пада духом и това ще му е нужно, защото му предстои много работа. Той разбира това, но е позитивен и вече е организирал всичко с медицинския екип”.

„Смятам, че в най-скоро време, когато е възможно, ще бъде направена операция и всичко ще мине възможно най-добре”, допълни Хюз.

Контузията на Божинов допълни проблемите в нападение на Сити. Жо е на Олимпиадата с отбора на Бразилия, а Васел и Мваривари са трайно контузени.

„Имаме много проблеми. Трима сериозни нападатели като Валери, Вас и Бенжани са аут за определен период. Другите двама са извън игра за две до три месеца, а Валери за 6. Трябва да намерим решение от ситуацията, в която се намираме”, допълни мениджърът.