Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз за пореден път подчерта, че контузиите на някои от основните му футболисти, сред които Мартин Петров и Валери Божинов, са сред най-големите проблеми на клуба.

„Винаги има травми по време на сезона, тъй като играта е твърда, а имаме големи изисквания към футболистите. Загубата на Мартин Петров за толкова дълъг период е голям удар за нас, защото той може да създава реални атаки, при това по най-различни начини”, сподели Хюз.

„Очевидно беше, че Валери Божинов се справя добре в предсезонната подготовка и се надявахме, че ще може да се включи тази година, но и той бе контузен”, сподели наставникът, който отбеляза още, че и Майкъл Джонсън е бил извън терените за определено време.

„Знаем, че щяхме да спечелим повече двубои, ако тези футболисти бяха на линия. Но трябва да приемем, че не бяха на линия в този момент, защото им е нужно време, за да се възстановят”, каза още Марк Хюз.

„Контузиите имат неприятен ефект върху нас, освен когато не са толкова сериозни и загубата на някой футболист може да бъде компенсирана”, добави Хюз.