Българският национал Николай Димитров даде много интересно интервю пред руското издание "Чемпионат", в което говори за впечатленията си от живота в Русия като играч на Урал Екатеринбург.

"Моята тъща работеше в Русия като туристически гид, затова съм чувал, че на Урал има граница между Европа и Азия. Но всичко това не ми е интересно, не обичам туризма. Но идват роднини, обикалят гледат разни църкви. Мен повече ме впечатли Хабаровск. Летиш девет часа и все си в една страна. Между другото посетих "Елцин център". Имаше някакво мероприятие и целият отбор трябваше да отидем. В България съм чувал за Елцин, че е бил президент на Русия след комунистическия режим. Когато дойдох в Русия, научих, че Елцин е обичал да пие", сподели Хичо.

Той говори и за началото на своята кариера, когато през 2007 година изкара пробен период в Арсенал. Хичо разкри и за срещата си с Арсен Венгер тогава.

"По време на срещата Венгер ми задаваше странни въпроси. Мислех, че ще ме пита за игрови ситуации, на коя позиция искам да играя. А той започна да ми задава философски въпроси: Над какви свои качества трябва да работя най-много". Въобще не знаех какво да отговоря, погледнах към мениджъра ми и се чудех какво става. Беше ме срам след този разговор. Дали Венгер беше с прочутия си балтон? Да, видяхме се в един ресторант и добре си спомням, че дойде облечен с него. Явно е било студено", каза Димитров.