Нападателят на Астън Вила Емил Хески заяви, че той и съотборниците му са били длъжни да запазят мястото на тима във Висшата лига и заради капитана Стилиян Петров, който има здравословни проблеми.

Стенли в момента води битка с левкемията и не игра за Вила в последните мачове, но играчите на Алекс МакЛийш успяха да се спасят от изпадане кръг преди края, като в момента имат 3 точки повече и със 17 гола по-добра голова разлика от застрашения Болтън.

„Битката за спасение е голяма тежест на раменете ни. Късно избегнахме изпадането, но момчетата продължават да се борят. Беше много трудно за нас и имахме много контузени, но ние се преборихме с това“, каза Хески.

„Беше трудно, Бенти (Дарън Бент) ни липсва. Също ни липсва и нашият капитан Стан (Стилиян Петров). Просто да имаме Стан на терена е голям тласък за момчетата и той ни липсва откакто води неговата собствена битка. Ние обаче го направихме за него и за клуба“, категоричен е 34-годишният голаджия.

Емил Хески е един от най-опитните играчи на Астън Вила, като има почти 700 мача и над 150 гола с екипите на Лестър, Ливърпул, Бирмингам, Уигън и Вила. Хески има и 62 двубоя за националния отбор на Англия, в които е вкарал 7 попадения.