След като в миналия кръг „българският” Амкар направи 0:0 у дома с носителя на Купата на УЕФА за 2005 година - ЦСКА Москва, тимът на Димитър Димитров – Херо завърши при нулево равенство и при визитата си на актуалния носител на трофея Зенит.

Цял мач гостите от Перм изигра триото Захари Сираков, Георги Пеев и Мартин Кушев, като последният фигуративно бе заменен в 94-ата минута с цел забавяне на играта и удържане на благоприятния резултат в Санкт Петербург. Дошлият от Левски през зимата Жеан Карлос пък бе на пейката, но не влезе в игра.

Въпреки престижните ремита повод за притеснение пред Херо е нападението на тима, което още не е вкарвало гол в първите четири мача от Висшата лига на Русия.

Сираков и Кушев имаха шансове да отбележат за Амкар през първото полувреме, но вратарят Вячеслав Малафеев бе на мястото си. Мартин Кушев пък трябваше да получи медицинска помощ в 66-ата минута, когато пострада след единоборство с капитана на носителя на Суперкупата на Европа Анатолий Тимошчук, но стисна зъби и игра до последните секунди. Захари Сираков пък получи жълт картон седем минути преди края.

Тимът на Херо, Сираков, Пеев и Кушев е на 14-о място в класирането с три точки от четири кръга, докато Зенит е трети с осем точки, колкото има и шампионът на Русия Рубин Казан.