Българският треньор Димитър Димитров-Херо замина днес за Перм, където от утре започва работа в местния Амкар. Заедно с Херо към Русия тръгнаха неговите помощници Алекси Желязков и кондиционния спец Детелин Маслов.

„Очакванията ми са оптимистични. В Русия са вкарани много финанси и футболът е много различен. Имам и известни притеснения, защото трябва да защитавам не само собственото си име и достойнство, а и името на цялата треньорската гилдия в България. Българските треньори имат своите качества, въпреки че са доста оплюти къде с право, къде с не”, каза Херо.

Той допълни, че е запознат с базата на отбора, но тепърва трябва да научи повече за футболистите. „Има продадени 2-3 основни играчи и сигурно ще се наложи да търсим допълнителна селекция. Въпреки, че сме с най-скромен бюджет трябва да защитаваме постигнатото от Амкар миналия сезон. Не мога да кажа дали ще привличаме българи. Първо трябва да видим квотата за чужденци”, допълни още Димитров. Той сподели, че почти цялата подготовка на отбора ще премина в турския курорт Анталия, като ще има контроли с отбори като Глазгоу Рейнджърс и Динамо Букурещ.

„Взел съм си талисман в джобчето и се надявам да ми носи късмет. В Русия ще видите нов Димитър Димитров. Имиджът ми ще бъде друг. Показал съм, че мога да подтискам нервите, които показвам тук. Там няма да коментирам съдийството, а ще се концентрирам само към проблемите в отбора си. Колкото и да съм скачал и реагирал срещу несправидливостите в българския футбол аз си обичам държвата и футбола. Никога не съм си представял, че ще работя на +50 градуса, а после на -30. Това е съдбата”, завърши бургаският специалист.