Старши треньорът на Амкар Перм Димитър Димитров – Херо заяви преди началото на сезона, че неговият отбор няма да се различава много от досегашния.

Утре (вторник, 10 март), руският клуб, в който се състезават българите Георги Пеев, Захари Сираков и Мартин Кушев, ще бъде представен официално на феновете, като презентацията ще се състои в местен мол. Едно от новите попълнения на Амкар пък е вече бившият играч на Левски - Жеан Карлос.

„Нормални лагери. Видяхме възможностите на новите футболисти, отработихме и игровите схеми. Рано е да сравнявам отбора с останалите руски тимове. Всичко ще си проличи в шампионата. Основният ни проблем, който се прояви и преди това - късата ни скамейка, все още не е решен”, сподели Димитър Димитров – Херо.

„Какво е нивото на новите? Също е рано да се говори за това. Приятелските мачове, които се провеждат по време на лагерите и мачовете от шампионата са съвършено различни неща. След началото на сезона ще стане ясно на какво ниво сме. Отборът е добър. Мисля, че не е по-лош от миналогодишния тим”, добави още наставникът на Амкар Перм.

„Знам с какъв състав ще излезем в първия мач срещу Ростов. Не искам да обяснявам, но феновете няма да видят кой-знае колко по-различен тим”, добави Димитър Димитров.

Сезонът за Амкар започва на 14 март като домакин на Ростов.