Димитър Димитров-Херо и неговият арабски Ал Кадисия се борят за спасяване в елита, но изгледите пред родния спец са доста добри. Той вече има предложение за нов договор със саудитския тим, при това с по-добри условия, и се ползва с огромно уважение в страната.

„Аз бях тук и преди пет години с Ал Насър, когато спечелихме бронз. За тези години саудитският футбол е с крачна напред. Има конкуренция голяма за четворката. Честно казано, отначало не бях голям оптимист, бяхме последни, бяха сменени четири треньора. Притеснявах се, но в процеса на работа нещата потръгнаха, направихме три победи и равни, което връща самочувствието. Специалистите смятат, че сме направили невъзможното. Футболистите вложиха максимално старание и професионализъм, и успяха да обърнат нещата,” разказа Херо за представянето на Ал Кадисия.

Димитров не е оптимист за българския футбол, но се чувства вече по-спокоен. „Човек уляга с годините, нормално е емоциите да са на втори план. България е моят дом, аз ще се прибера. Но това, което виждам в България, като качество и ниво, за голямо съжаление не е това, което ни се иска. Нямам възможност да гледам мачове, но следя медиите, сайтовете, постоянно говоря по телефона с мои приятели, и имам представа за нивото на футбола в България. Изравняването на силите не говори за израстване, а за сваляне на нивото на българския футбол. Има отбори, които нямат пари за съществуване, но печелят точки срещу грандовете, което говори за спада на нивото,” сподели специалистът. „След Левски-ЦСКА, другото дерби, като значимост, е Левски-Литекс, но на всички ни се иска да има много по-добро ниво. Аз мисля, че Литекс е основен фаворит за титлата. Мисля, че с тази загуба Левски вече се отказва от амбиции, а борбата до края ще е между Литекс и ЦСКА.”

„Трудно ми е да повярвам какво става с Черноморец. Знам какво става, но не мога да повярвам, че има толкова загуби. Но не мога да кажа на какво се дължи. Надявам се с този бюджет и с времето да се постигнат целите и задачите, които са подготвени,” сподели Димитров за бившия си тим Черноморец.

„Тук разликата е от земята до небето. Терените са перфектни, не само за мъжките отбори, но и за подрастващите. Удоволствие е да се тренира и работи тук,” добави още Херо за Саудитска Арабия.

Като екс-национален селекционер, Димитров е уверен, че България има сили да бие Англия в евроквалификациите, и да се класира за шампионата на Стария континент през 2012 година. „Ако говорим за директните мачове, мисля, че имаме сили да се преборим с Англия. Стилът им на игра е удобен за нашия. В никакъв случай не трябва да се надценява противникът. Единственият проблем за България е късата скамейка и равностойните смени, ще се моля да са всички здрави. Ако всички са на линия, мисля, че можем да се класираме. Тръпката на „Уембли” е неописуема. Аз мисля, че Швейцария ще е най-сериозният конкурент за второто място в групата,” каза той.

„Мисля, че се гледа с уважение на българските специалисти в Арабия. Смятам, че аз и Стойчо Младенов сме създали добро впечатление за българските треньори,” завърши Димитър Димитров.