Новият треньор на Амкар Димитър Димитров – Херо обяви, че изгаря от нетърпение да изведе своя тим в турнира за Купата на УЕФА.

„Иска ми се да направим това още сега, да не чакаме лятото”, сподели специалистът в обширно интервю за „Спорт-Експрес”.

Неговите първи впечатления от отбора са положителни и е видно, че в Амкар са се събрали сериозни хора, с които да работиш е удоволствие. Херо разказа, че е гледал на записи 4 или 5 мача на Амкар от миналия сезон. От тях той се е убедил, че тимът е много дисциплиниран, добре действащ в отбрана, но знае и това, че през изминалото първенство отбелязаните голове са само 31, твърде малко. По тази причина той иска да научи отбора да атакува повече, но в рамките на разумното, за да няма проблеми в отбраната.

Херо е уведомил ръководството, че желае да подсили отбора във всички линии и иска централен защитник, опорен халф и нападател.

„Познавах Амкар отпреди, тъй като в този клуб играеха и ще играят трима български футболисти - Сираков, Пеев и Кушев. Затова и журналистите, и любителите на футбола в България внимателно следят представянето на Амкар и разбира се му симпатизират. Футболистите от страната ми се адаптират бързо тук, тъй като нивото на шампионата в Русия е високо, езикът е сходен, манталитетът също", каза Херо.

Той сподели с руснаците още, че е получил прозвището „герой” още като дете за това, че във футболната игра е бил много агресивен, от никого и от нищо не се е страхувал.