Българският треньор на руския Амкар Перм Димитър Димитров заяви за Гонг, че няма възможност да привлече Рабех от Левски, тъй като по този начин ще наруши квотите в отбора. „Много харесвам Рабех като футболист, но на този етап не мога да го привлека. Затруднен съм, защото в Русия има условия в мачовете да играят петима руснаци, а шести човек трябва да е записан в тимовия лист и да е под 20 години. Не мога да си позволя на дадени постове да използвам чужди футболисти. Търсим повече руснаци, но те са доста скъпи и трудно може да се направи селекция. На определени зони търсим руснаци, на определени зони чужденци. В зоната на Рабех играят руснаци и не мога да взема чужденец, защото ще наруша квотите”, коментира Херо. Той призна, че в крайна сметка може да се стигне до натурализирането на някой от чужденците, като това може да бъде и някой от българските футболисти там.

„В момента оглеждам футболисти предлагани от селекционния съвет. Познавам достатъчно добре българския пазар и мога да се обърна към него в краен случай”, каза бургазлията.
Бившият национален селекционер призна, че все още няма детайлна представа за отбора. „Първите дни беше много студено -30 градуса, основната работа започнахме на 16 януари. През първите контроли тестирахме футболистите на проби, но почти всички бяха освободени. Търсим заместници на хората, които ни напуснаха. Селекцията ще е по-обширна. Тук се играе малко по-специфичен футбол. Разчита се не толкова на техниката, колкото на динамиката, агресивността и подвижността. Трудно е за по-техничните футболисти. Трудно ще променя на 100% всичко, защото имат изградени навици. Ще се опитаме да направим по-силен контрол върху топката. Головете ситуации и головете са малко в сравнение с водещите отбори. Търсим халфове и нападатели. Амкар е с доста къса скамейка и това ще ни пречи”, каза Херо.

Българският нападател Мартин Кушев тази година ще играе само като футболист, но има желание да започне и работа като треньор. „С Мартин се разбрахме, че сега остава като футболист, но в бъдеще време ще влезе в треньорския ми екип. Той изкара и необходимите документи за това. Иначе тренировъчния процес в Амкар е на високо научно ниво. След всяка тренировка минават тестове. Следят се всички показатели. Нещата са на по-научна основа. За момента няма да играем контрола с български тимове, които са на подготовка в Анталия”, коментира Димитров.

Бившият наставник на Черноморец призна, че следи нещата, които се случват при „акулите” единствено чрез Интернет. „Надявам се да се представят добре и да постигат целите, които са си поставили”, завърши специалистът.

Междувременно стана ясен и четвъртият противник на Амкар по време на подготвителния лагер на тима в Анталия. Утре възпитаниците на българския специалист ще се изправят срещу азербайджанския Кабала.