Димитър Димитров - Херо заяви за Гонг, че назначението му като старши треньор на руския Амкар го задължава да работи и да бъде посланик на България и българския футбол в Русия.

„Очаква ме отговорна и тежка работа. Нормално е човек да се зарадва в такъв момент. В Русия се инвестират страхотни капитали. Има бюджети от порядъка 180-200 млн. евро. Нашият отбор е един от скромните като бюджет. Трябва да се доближим до успехите, които се постигнаха”, каза Димитров. Той изрази надежда основното ядро в отбора да се запази, независимо от информациите за продажба.

„Когато бях на среща в Перм ръководството ми даде 5-6 диска, които изгледах и съм запознат с това какво може Амкар. Това е изключително дисциплиниран отбор, но е скромен за мащабите на руския футбол. Ще разчитам на Пеев, Кушев и Сираков да ми помогнат в началото. С Пеев съм работил в националния отбор, а със Сираков в Левски. Само с Мартин не съм работил. Четох в сайта им, че има желание да бъде помощник треньор, но не съм говорил с него, но ще направя най-доброто, което желае. Помощници ще ми бъдат Алекси Желязков и Детелин Маслов”, каза още Херо.

Бургаският специалист заяви, че може да има и други трансфери на българи, но трябва да се видят квотите и дали те са запълнени.

„Ще имаме два лагера в Анталия и може да се засечем с български отбори. За Русия заминавам в началото на януари, а на 10-ти започва подготовката. Колкото до руския ми език го знам колкото съм учил в училище едно време. Трябва ми малко време и ще се справя”, завърши Димитров.