Старши треньорът на Амкар Перм Димитър Димитров – Херо заяви, че му е трудно да определи доколко клубът му е готов за началото на шампионата в Русия.

„Сега това е трудно да се каже, тъй като тече кондиционната подготовка. В контролите наблюдавам за състоянието на играчите на фона на големи натоварвания. В същото време искам да променя функциите на отделните играчи и паралелно се занимавам и с това. Не мога да кажа дали на 50 или на 60 процента е готов отборът. Надявам се, че работим правилно и за началото на шампионата ще бъдем готови”, сподели специалистът.

„С какво е свързана промяната на функциите на някои от футболистите? Дуймович си тръгна и трябва да бъде намерен полузащитник, притежаващ аналогични качества. Иска ми се да подобрим контрола на топката, за който има какво още да се желае, независимо добрите резултати от миналата година”, уточни още Херо.

„Предупредиха ме, че Амкар е силен в отбрана, но и трудно вкарва голове. Моята задача е да подобрим играта в това отношение, като не нарушим позитивната игра в защита. Ако се научим да задържаме топката повече, Амкар ще стане по-агресивен в нападение, а играта ще е по-зрелищна. Но проблемите не могат да бъдат решени отведнъж, необходима е усилена работа и време за тази промяна”, добави Димитър Димитров.

Началото на руското първенство ще бъде дадено на 14 март, а в първия си мач Амкар ще се изправи срещу Ростов (Ростов на Дон).