Руският всекидневник "Съветски спорт" побърза да намери за интервю българския специалист Димитър Димитров, който днес официално парафира договор с местния Амкар (Перм). Ето какво каза Херо пред авторитетното издание:

- Във вторник вие още съгласувахте нюанси с "Амкар", а днес подписахте двегодишен договор. Колебаехте ли се, когато вземахте решение?
- Взех време, за да обмисля всичко, да претегля за последен път нещата. Ето защо не виждам нищо страшно в това, че не бързах да поставя подписа си под контракта с клуба.

- Какви задачи ви постави ръководството на "Амкар"?
- В първенството трябва да се представим не по-зле, отколкото през миналата година /отборът от Перм зае четвърто място в руското първенство - бел. на ред./ и да се класираме за турнира за купата на УЕФА. А за европейските турнири решихме да не си поставяме високи задачи - трябва да изпробваме своите сили, да се запознаем с турнира. Но по-подробно ще обсъдим задачите, когато пристигна в Перм.

- Днес, освен вас, в "Амкар" премина още един човек - босненският нападател Юнузович. С ваша помощ?
- Не. Но аз знаех, че той ще премине в "Амкар". Ръководството на клуба ми съобщи, че води преговори с този играч и че той е център-нападател. Засега не знам нищо повече за Юнузович.

- "Амкар" понесе и първите загуби. В "Локомотив" премина опорният полузащитник Томислав Дуймович. Може да напусне и Дринчич. Познавате ли тези играчи?
- Разбира се. Те са лидери на сегашния "Амкар" и заминаването на Дуймович е загуба за целия отбор. Надявам се, че Дринчич няма да напусне, макар че той има проблеми с коляното. Ако и той напусне, тогава в центъра на терена ще се образува огромна дупка, която трябва да бъде запълнена с нови хора.

- Можем ли да очакваме, че на мястото на балканците ще пристигнат български футболисти?
- Засега не знам дали ще се появят играчи от България. Трябва да се запозная със състава на отбора, за да разбера в какво направление да водя селекционната работа. А засега не съм направил това. Знам, че в Перм обичат българите. Даже видях надпис на входа на стадиона: "Без българи няма Амкар". На мен ми хареса много.

- През новата година пермският клуб ще има високи задачи, но навярно приземен, според руските стандарти, бюджет. Ръководството на "Амкар" каза ли ви, че на трансферния пазар ще трябва да се ходи с намален апетит?
- Да, на мен ми казаха, че имаме скромен бюджет и той не може да се сравнява с бюджетите на ЦСКА и Зенит. Но скромен бюджет - това още не означава "некачествени футболисти"

- Кой ще ви помага в "Амкар"?
- Тези, с които работя вече много години - вторият треньор Алекси Желязков и треньорът по физическа подготовка Веселин Маслов.

- Къде ще провежда предсезонната си подготовка "Амкар"?
- Първите два сбора ще проведем в турския Анталия. Това място бе избрано от клуба още преди моето назначаване. Но няма никакви проблеми - аз познавам добре Анталия, защото там съм бил с предишните си отбори.

- Димитър, вие сте известен с горещия си нрав и нееднозначното си отношение към съдиите. Това истина ли е?
- Да, аз съдиите наистина не ги обичам много. Особено българските. Българските съдии...те са много лоши хора.

- Виждам, че вие внимавате за думите си?
- В България си имах проблеми заради красноречието. Но обещавам - в Русия няма да засягам съдиите. Ще ги уважавам.