Българският старши треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров-Херо изрази увереност, че четиримата легионери, които той привлече от българското първенство, ще вдигнат нивото на тима и ще му помогнат да подобри класирането. Както е известно, Димитров взе от Славия под наем защитника Фернандер Касай и крилото Карлос Фонсека, а също така Аласан Н'Диайе, който се раздели с Берое, и Томаш Иршак, от Ботев (Пловдив).

"Както знаете, всички тези футболисти идват в Иртиш от първенството на България, което значи, че съм наясно с нивото им. Сезонът в България завърши през май, но въпросните играчи са тренирали сами и не са загубили формата си. Сигурен съм, че те ще подсилят Иртиш и ще ни помогнат да изпълним задачите си, коментира бургазлията пред официалния сайт на клуба. В момента Иртиш е на 9-о място с 15 точки след 15 мача, но трудно ще се пребори за участие в плейофа за титлата, тъй като изостава със 7 точки от 6-ата позиция. В събота павлодарци гостуват на Окжетпес, който заема въпросната 6-а позиция.

На въпрос дали въпросните новаци могат да се включат още в съботния мач, Херо отговаря: "Капитанът ни Самат Смаков е с контузия, а Пирали Алиев е наказан- все хора от централната зона. Ако успеем да уредим състезателните им права до началото на мача, то по-скоро някои от тях може и да видим в игра идната събота./БТА