Старши треньорът на Амкар Перм Димитър Димитров сподели в интервю за предаването „Гол линия”, че тримата българи в тима му - Пеев, Кушев и Сираков служат за пример.

„Те се представят много добре. Смятам, че могат да бъдат за пример. Благодаря им, че го правят, защото съм им сънародник и се опитват всякак да ми помагат. Дали някой от тях ще получи повиквателна за националния си е приоритет на селекционера. Вие знаете, че с Мъри сме приятели и се чуваме почти всеки ден. Той се интересува от тях и аз мога да съм му полезен с информация. Той ще си вземе решението. За жалост не можах да гледам мача с Швейцария, но Стоилов ми го разказа. Доволен е, защото сме играли добре, а това е най-важното”, разказа за Гонг Херо.

„Тук организацията е на по-високо ниво. След всяка тренировка получавам пълна информация от изследвания за състоянието на футболистите. Такава система в България няма никъде. Говорих и с треньора по кондиция в Левски. С тези показатели получаваш ясна картина за състоянието на всеки футболист. Амкар има къса резервна скамейка, но е трудно да привлечем играчи от България. Трябват ми руски футболисти, заради правилата в местната федерация”, допълни Димитров.

„Световната финансова криза се отразява дори и на клубовете в Русия. Ние пък сме от отборите с най-нисък бюджет. Колкото до Жеан Карлос, мисля че се справя добре. Старае се много, а днес миша много силен вятър на мача с Динамо Букурещ и това му пречеше. Смятам, че се интегрира в състава максимално бързо”, отбеляза още българският специалист.

„Гледах мачове на част от българските тимове, които се подготвяха в Турция. Гледах Левски срещу Терек и мисля, че се представиха на добро равнище. Загубиха нещастно. Литекс ми се видя в най-добро състояние. Наблюдавах ги срещу Шанхай и Клуж, другите тимове не мога да ги коментирам, защото не съм ги засичал”, завърши интервюто си за Гонг специалистът от Бургас.