Херманщад на Пламен Илиев направи огромна крачка към директна промоция в елита на Румъния. Тимът от Сибиу победи с 2:1 като гост прекия си конкурент за второто място в крайното класиране на шампионската група Университатя Клуж. 

Тигъра имаше стабилни изяви през цялата среща, а дълбоко в добавеното време получи жълт картон. Отборът на ботевградчанина трябваше да гони единствено победа в срещата днес, тъй като румънската федерация в началото на плейофите промени правилата в шампионата, като по този начин облагодетелства "студентите" от Клуж-Напока.

Херманщад излезе напред в резултата в 14-ата минута, когато Даниел Параскив беше изпуснат от защитата на домакините при центриране от пряк свободен удар и с глава матира вратаря. В 67-ата минута гостите организираха отлична контраатака, при която Валентин Бухачяну проби отдясно и пусна към Баба Алхасан, а ганаецът насочи в далечния ъгъл за 0:2. 

Университатя Клуж се върна в мача четири минути по-късно след неразбирателство в защитата на съперника. Ели Фернандес с глава свали за Флорин Илиев, който от няколко метра не остави шансове на Илиев. 

Домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол до края на срещата, но така и не съумяха да стигнат до такъв. 

Херманщад събра 60 точки след днешния успех и се нуждае от поне точка в последния кръг срещу Стяуа, за да си гарантира втората позиция и класиране в елита. Университатя Клуж е втори с 57 точки. Лидер е Петролул Плоещ на Георги Пашов с 62 точки.