Часове преди настъпването на 2008-а година ръководството на шотландския Хартс прие оставката на българския специалист Ангел Червенков, който заемаше поста мениджър на клуба.

Българинът е депозирал своята позиция веднага след последното поражение от Фалкирк в събота, мотивирайки я със своето желание да предизвика реакция в играчите и подобряване на спортно-техническите резултати.

За последните 7 кръга отборът на Хартс записа 2 равенства и 5 загуби. Отборът се срина до 10-та позиция. Спадът може да бъде обяснен с множеството тежки контузии на основни играчи, но българският специалист е пожелал да потърси позитивен ефект. Така в следобедните часове на 31 декември 2007-а година бордът на директорите е приел оставката на Червенков.

Преди година треньорът пое ръководството на литовския Каунас, с който постигна отлични резултати и рекордни по резултатност победи. Спечели и Суперкупата на Литва. Доброто представяне бе причината собственикът на Хартс Владимир Романов, който е и собственик на Каунас, да предложи на българина да се заеме с тима от Единбург.

Засега в Хартс, където се състезава Бранимир Костадинов, своята позиция на главен лекар запазва доктор Ивайло Якимов. На 2 януари Хартс гостува на Дънди Юнайтед.