Полузащитникът на Байерн Оуен Харгрийвс заяви, че Димитър Бербатов е заслужил мястото си в Идеалния отбор на английската Висша лига. Харгрийвс познава отлично качествата на Бербо от годините му в прекарани в Бундеслигата с екипа на Байер Леверкузен.

„Този сезон Бербатов беше глътката свеж въздух в английския футбол” – заяви националът на Англия Харгрийвс.

„Той просто прави играта да изглежда толкова лесна понякога” – продължава Харгрийвс с похвалите си към Бербатов пред най-авторитетната медия на Острова "БиБиСи".

„Аз не мисля, че „шпорите” осъзнават колко добър беше той през сезона. Той може да бъде наистина невероятен. Аз не съм изненадан от това, колко добър беше той, защото той винаги е бил страхотен футболист.”

„Той бе впечатляващ в Германия, но той не показваше последователна игра мач след мач . Той винаги изиграваше един невероятен двубой и след това два или три, в които той не показваше същото добро качество, така че трябваше да израсне. Трансферът в Тотнъм беше фантастичен за него, защото той бе принуден да повиши играта си на съвсем друго ниво” – каза още роденият в Канада полузащитник.

Бербатов и Харгрийвс са двете водещи трансферни цели на мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън и според медиите в родината на футбола е много вероятно двамата да играят рамо до рамо с екипа на „червените дяволи” през следващия сезон.