Ръководството на Хановер 96 засега не планира да накаже Чавдар Янков, това разкри за Гонг пресаташето на клуба Оливер Рикхоф. Както е известно, българският халф бе хванат от местната полиция да шофира след употребата на алкохол. Футболистът решил да се почерпи след победата на своя отбор с 3:1 в мача срещу Рот-Вайс (Аален) за Купата на Германия.

Мерцедесът на Янков не спрял на светофар, който светил червено и това дало повод на полицаите да го спрат. Оказва се, че полузащитникът на „червените” е имал малко под 1 промил алкохол в кръвта, а именно 0,93.

Чавдар е като всеки друг гражданин на нашата страна. Не знам, какво точно ще бъде наказанието му. Но най-вероятно той ще си понесе цялата тежест на закона, т.е. ще загуби шофьорската си книжка. Иначе засега не е планирано наказание отстрана на клуба. Може да го лишим от една заплата, но това е вътрешен процес и ние не можем да го коментираме”, обясни Рикхоф.

Говорителят на Хановер сподели, че не знае, как се приема постъпката на Янков сред останалите футболисти в тима. „Не знам, какво си мисли всеки един от тях. Предполагам, че всеки ще осъди поведението на Чавдар по свой индивидуален начин”, каза Рикхоф.

Пресаташето на „червените” разкри, че е изненадан от постъпката на Янков. „Познавам Чавдар и смятам, че той е един много скромен, спокоен и стъпил здраво на земята футболист. Не знам, каква е предисторията на инцидента, както и причините това да се случи. Предпочитам да не говоря по този въпрос, докато не получа повече яснота”, заяви Рикхоф.