Петима български футболисти подписаха договори с малтийския клуб Хамрун Спартанс, предадоха медиите в островната държава. Това са защитниците Антон Вергилов, Адриан Олегов, Ангел Йошев, халфът Любомир Витанов и нападателят Николай Божов.

Петима българи зад граница в един отбор е истински рекорд, който до момента може би не е бил достиган. Още един българин има в щаба на тима от Малта и това е техническият директор Атанас Маринов. Там на проби беше и вратарят Христо Бахтарлиев, който обаче беше освободен.

Според вестник „Индипендънт“, петимата са част от по-мащабна сделка, а в клуба е влязъл български инвеститор. Изданието обаче така и не съобщава името на българските бизнесмени, които са решили да инвестират в малтийския клуб.

Всъщност, Хамрун Спартанс през миналата година завърши непосредствено над двата изпадащи отбора и се спаси единствено по голова разлика. Сега амбициите за по-добър сезон са свързани с петте български попълнения, както и с местния голмайстор Терънс Шери.

Петимата българи бяха картотекирани вчера в местната футболна асоциация, а днес ще играят в 1-ия кръг на първенството срещу Балзан.