Хамбургер и Херта завършиха наравно 1:1 в дербито на 30-тия кръг в немската Бундеслига. Хиксът най-вероятно ще се окаже самоубийствен и за двата отбора в битката им за титлата в Германия.

Със загубените две точки Херта, която преди този кръг бе на второ място, вече изостава на 4 зад лидера Волфсбург, 4 кръга преди края на шампионата. Положението на полуфиналиста за Купата на УЕФА Хамбургер е още по-тежко, тъй като „хамбургерите” вече са на 5 точки зад „вълците”.

Българският футболист Валери Домовчийски започна мача от резервната скамейка, но бе първа смяна на старши треньора на Херта Люсиен Фавр. Домо влезе в 79-та минута на мястото на Марко Пантелич, но не успя да помогне на своя отбор за нещо повече от равенството.

Марсел Янсен откри резултата за домакините още в 8-та минута, когато се възползва от центриране на Олич, излъга Симунич и от 5 метра стреля в далечния ъгъл за 1:0.

Гойко Качар възстанови статуквото в 66-та минута със страхотен изстрел в горния ляв ъгъл, който не остави никакви шансове за стража на Хамбургер Франк Рост.

Така 4 кръга преди края, интригата в Бундеслигата продължава с пълна сила. Първите 5 отбора са в рамките на 5 точки, като с най-големи шансове за титлата остават Волфсбург и дебнещия за грешка на „вълците” Байерн.

В другия неделен мач от Бундеслигата, Кьолн изненадващо спечели с 1:0 срещу Вердер, като победният гол за „козлите” отбеляза бившият нападател на Литекс Миливое Новакович в 61-та минута.