Херта и Хамбургер постигнаха победи с по 2:1 съответно срещу Вердер и Хановер, и се върнаха в борбата за титлата в Бундеслигата. Берлинчани имат 52 точки, а тимът от Хамбург е с 54, докато лидерът Волфсбург е с 57.

Българският национал Валери Домовчийски игра половин час за Херта, като помогна за обрата срещу Вердер, от 0:1 до 2:1. Гостите откриха резултата в края на първото полувреме, когато точен бе Пер Мертезакер, който засече центриране на Торстен Фрингс. Херта изоставаше чак то 71-та минута, но след сериозен натиск успя да стигне до крайния успех. Първо Йосип Симунич вкара в мрежата топката, а в 87-та минути Рафаел отбеляза победния гол за берлинския отбор с шут от далечно разстояние.

Хамбургер се завърна на трето място в Бундеслигата, след като се наложи с 2:1 над Хановер. За гостите в игра не бе Чавдар Янков, който отново лекува контузия. И двата гола за Хамбургер отбеляза Младен Петрич, който бе оставен резерва през седмицата за Купата на УЕФА, но днес бе титуляр. Петрич се разписа във втората и 52-та минути, като домакините тотално доминираха в двубоя. Почетното попадение за Хановер реализира Микаел Форсел от дузпа в 70-та минута, но гостите така и нямаха реална възможност да спечелят мача.