Ръководството на Хайдук Сплит няма да прави никакви спънки на Красимир Балъков и ще му позволи да поеме немския Кайзерслаутерн без никакви финансови претенции, съобщават хърватските медии.

В Германия, още когато Бала бе вариант за треньор на Херта, се появиха информации, че българинът има клауза в договора, според която може да премине предсрочно в друг клуб само срещу внушителната сума от 1,2 милиона евро.

Според хърватските медии обаче, това изобщо не отговаря на истината и такава клауза не съществува. От Хайдук биха били доволни, ако може да не плащат на Балъков заплатата за последните четири месеца, която той все още не е получил.

Тази вечер Хайдук гостува на Риека в мач от шампионата и се очаква след него да стане ясно бъдещето на Балъков. Ръководството на клуба е доволно от работата на българина, но предвид финансовите проблеми ще му позволят да отиде в Германия. По този начин Хайдук ще се освободи от сериозната сума, която плаща на своя треньор – над 40 хиляди евро на месец, според хърватските издания. Най-вероятно новият наставник на тима от Сплит ще бъде Мишо Кръстичевич, който до сега води юношите на тима.