Бившият футболист на ЦСКА Емил Гъргоров даде интервю за официалния сайт на своя настоящ отбор Страсбург, в което заяви, че иска да си възвърне формата, след което да се наложи в елзаския отбор и да се върне в националния отбор на България.

-В последния кръг на първенството срещу тима на Ван започнахте двубоя от резервната скамейка и впоследствие се появихте в игра. Това проблем ли е за Вас?

-Аз лично не се притеснявам от това дали ще започна мача като титуляр или ще влезна като резерва. Единствено треньорът е този, който решава кой ще играе и кой не, той прави своят избор според това какво е най-добре за отбора и аз трябва да приема всяко едно негово решение. От мен се очаква да дам сто процента от възможностите си. В крайна сметка целта на всички ни е тимът да побеждава.

-Имахте ли време да анализирате играта на противника от скамейката и това помогна ли Ви, след като се появихте на терена?

-Разбира се, внимателно следях футболистите на Ван. Имах възможността да открия някои грешки в тяхната отбрана. За двете ми решителни асистенции обаче много ми помогнаха моите съотборници, като първото попадение дойде от ситуация, която бяхме тренирали през седмицата, а другата стана след отлична комбинация между мен и Белазуани.

-Как оценявате старта на сезона?

-Засега добре, доволен съм, че играя. Чувствам се добре в отбора, атмосферата е отлична. Мисля, че мога да се справя още по-добре с течение на времето.

-Шестте месеца под наем в България, които прекарахте там помогнаха ли Ви по някакъв начин да навлезете във форма?

-Мисля, че да. Периодът, който изкарах в родината ми с екипа на ЦСКА бе много важен. Играх във всичките мачове на тима, дори се завърнах в националния отбор.

-Сработили ли сте се достатъчно с останалите нападатели в отбора?

-Това е нещо, което не става изведнъж. Имам чувството, че скоро нещата ще са на много високо ниво. Трябва само да играем повече заедно и всичко ще е наред.

-В момента Страсбург играе със схема с един чист нападател. Според Вас тя успешна ли е?

-Лично на мен тя ми харесва, дава ми повече свобода. Освен това е и трудно за противниковите футболисти да ме следват, тъй като се движа много по терена и често сменям позицията си.

-Прави впечатление, че навъртате сериозен километраж по време на мач, като помагате доста и в защита. Това пречи ли Ви да участвате във всяка атака на тима?

-Това си е моята игра, винаги се стремя да тичам навсякъде по терена. Футболът е колективен спорт и всички се стараем да даваме максимума от себе си, за да може отборът да печели. В момента не изпитвам никакви трудности с физическата подготовка, в началото на сезона беше по-тежко, но сега предпочитам повече да се движа.

-Какво е нивото на Лига 2 според Вас?

-Това е много сериозно първенство, на което се набляга повече на физиката. Аз съм по-скоро техничен играч, но във всеки клуб има различни футболисти с различни качества. Тази комплексност от таланти е в основата на добрия ни старт от началото на сезона. Благодарение на нея можем например бързо да стигнем до равенство 2:2, след като сме губили с 0:2.

-И накрая, смятате ли, че имате място в националния отбор на България?

-Надявам се. Националният селекционер Пламен Марков ме познава много добре. Той е много мъдър специалист и със сигурност ако му потрябвам, ще ме повика. Знам също, че медиите в моята страна следят изявите ми и ако продължа да се представям на ниво с екипа на Страсбург, ще играя отново за България.